Apple Pay-sovellus: Helppo, turvallinen ja yksityisyyttä suojaava tapa maksaa

Apple Pay

Apple Pay on Applen tarjoama mobiilimaksupalvelu, joka mahdollistaa Apple-laitteilla maksamisen nopeasti, helposti ja turvallisesti. Sitä voi käyttää ostosten tekemiseen kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa.

Kuinka Apple Pay toimii?

Apple Pay käyttää Near Field Communication (NFC) -teknologiaa, joka mahdollistaa laitteiden välisen tiedonsiirron lähellä kosketusta. Maksettaessa Apple Paylla käyttäjä avaa Apple Wallet -sovelluksen ja napauttaa haluamaansa korttia. Tämän jälkeen laite lähetetään maksupäätteelle, jossa käyttäjä tunnistautuu Face ID:llä, Touch ID:llä tai salasanalla. Maksu suoritetaan salattua yhteyttä käyttäen, ja korttitiedot eivät koskaan tallennu maksupäätteeseen tai muualle verkkoon.

Apple Payn hyödyt

Apple Pay tarjoaa useita etuja verrattuna perinteisiin maksutapoihin, kuten käteisellä maksamiseen tai luottokortilla maksamiseen.

 • Helppokäyttöisyys: Apple Pay on erittäin helppokäyttöinen. Maksaminen tapahtuu muutamassa sekunnissa yhdellä napautuksella.
 • Turvallisuus: Apple Pay on erittäin turvallinen tapa maksaa. Korttitiedot eivät koskaan tallennu maksupäätteeseen tai muualle verkkoon.
 • Yksityisyyden suoja: Apple Pay suojaa käyttäjien yksityisyyttä. Korttitiedot eivät koskaan tallennu Applen palvelimille.

Kuinka käyttää Apple Payta?

Apple Payn käyttöönotto on helppoa. Seuraavassa on ohjeet iPhonen ja Apple Watchin käyttöönottoon:

iPhone

 1. Avaa Apple Wallet -sovellus.
 2. Napauta ”Lisää kortti”.
 3. Valitse korttiyhtiö ja noudata ohjeita.

Apple Watch

 1. Avaa Apple Wallet -sovellus iPhonellasi.
 2. Napauta ”Lisää kortti”.
 3. Valitse korttiyhtiö ja noudata ohjeita.

Apple Payn käyttö kaupoissa

Maksettaessa Apple Paylla kaupassa, etsi maksupääte, jossa on NFC-logo. Pidä laitettasi maksupäätteen lähelle, kunnes näet ruudulla ”Päivitä”. Tämän jälkeen tunnistaudu Face ID:llä, Touch ID:llä tai salasanalla. Maksu suoritetaan.

Apple Payn käyttö verkossa ja sovelluksissa

Maksettaessa Apple Paylla verkossa tai sovelluksissa, etsi maksuvaihtoehtona ”Apple Pay”. Napauta ”Apple Pay” ja tunnistaudu Face ID:llä, Touch ID:llä tai salasanalla. Maksu suoritetaan.

Apple Payn ongelmat

Jos Apple Pay ei toimi, kokeile seuraavia vinkkejä:

 • Varmista, että laitteesi on päivitetty uusimpaan käyttöjärjestelmäversioon.
 • Varmista, että laitteesi on liitetty verkkoon.
 • Varmista, että korttiyhtiösi tukee Apple Payta.
 • Varmista, että laitteesi NFC-anturi on kunnossa.

Jos olet kokeillut kaikkia näitä vinkkejä ja Apple Pay ei silti toimi, ota yhteyttä korttiyhtiöösi tai Appleen.

Apple Payn tulevaisuus

Apple Pay on kasvava mobiilimaksupalvelu, jota käytetään jo yli 50 maassa. Applen tavoitteena on tehdä Apple Paysta maailmanlaajuisesti käytetyin mobiilimaksutapa.

Apple on investoinut voimakkaasti Apple Payhin. Yhtiö on julkaissut uusia ominaisuuksia, kuten Apple Pay Later -laskutuspalvelun, joka mahdollistaa käyttäjien jakamaan ostoksensa useampaan erään.

Apple Payn tulevaisuus näyttää valoisalta. Mobiilimaksut yleistyvät jatkuvasti, ja Apple Pay on hyvässä asemassa hyödyntämään tätä trendiä.


Vinkki: Oletko hankkimassa uutta kotia ja kuntotarkastus pitäisi tehdä? Tutustu ktkruunu.fi palveluihin.

2 thoughts on “Apple Pay-sovellus: Helppo, turvallinen ja yksityisyyttä suojaava tapa maksaa

Vastaa