Fortum osake

Fortumin osake on ollut pitkään sijoittajien suosiossa. Sen vakaat tuotot ja vahva asema energiamarkkinoilla tekevät siitä houkuttelevan kohteen niin kokeneille sijoittajille kuin aloittelijoillekin. Tässä artikkelissa tarkastelemme Fortumin osaketta sijoituskohteena, sen historiallista suorituskykyä, tulevaisuuden näkymiä ja miten se voi sopia erilaisiin sijoitusstrategioihin.

Fortumin historiallinen suorituskyky

Fortumin osake on osoittanut vahvaa suorituskykyä viime vuosina. Yhtiön keskittyminen uusiutuvaan energiaan ja älykkäisiin energiajärjestelmiin on tuonut sille kilpailuetua. Sen historiallinen tuotto on ollut vakaa, ja osinkopolitiikka on houkutellut sijoittajia, jotka etsivät säännöllisiä tuloja.

Tulevaisuuden näkymät

Energiamarkkinat ovat jatkuvassa muutoksessa, ja Fortum on asettanut itsensä hyvin tähän muutokseen sopeutuvalle markkinalle. Yhtiön investoinnit uusiutuvaan energiaan ja älykkäisiin ratkaisuihin ovat olleet strategisesti viisaita, ja ne ovat asettaneet Fortumin hyvään asemaan tulevaisuuden mahdollisuuksia varten.

Sijoitusstrategiat

Fortumin osake sopii moniin sijoitusstrategioihin. Sen vakaa osinkotuotto tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon tuloja hakeville sijoittajille. Toisaalta, yhtiön innovatiiviset ratkaisut uusiutuvassa energiassa tarjoavat kasvupotentiaalia, mikä voi houkutella riskinsietokykyisempiä sijoittajia.

Riskit ja mahdollisuudet

Kaikki sijoitukset sisältävät riskejä, ja Fortumin osake ei ole poikkeus. Energiamarkkinoiden heilahtelut ja poliittiset päätökset voivat vaikuttaa yhtiön tulokseen. Toisaalta, yhtiön vahva asema ja jatkuva innovaatio tarjoavat mahdollisuuksia sijoittajille, jotka etsivät pitkäaikaista kasvua.

Fortum ja kestävä kehitys

Kestävä kehitys on nykyään tärkeä tekijä sijoituspäätöksissä. Fortum on tunnustanut tämän ja on sitoutunut kestävän kehityksen periaatteisiin. Tämä ei ainoastaan vähennä ympäristöriskejä, vaan myös lisää yhtiön houkuttelevuutta sijoittajien silmissä, jotka arvostavat vastuullisuutta.

Yhteenveto

Fortumin osake tarjoaa vakaata tuottoa, houkuttelevaa osinkopolitiikkaa ja kasvupotentiaalia tulevaisuudessa. Sen rooli uusiutuvan energian alalla ja sitoutuminen kestävään kehitykseen tekevät siitä houkuttelevan sijoituskohteen monenlaisille sijoittajille.

Fortum julkaisee tammi−joulukuun 2023 tilinpäätöstiedotteensa 7.2.2024 noin klo 9.00.

Taulukko 1. Nordnet Suomen 10 ostetuinta ja myydyintä osaketta arvo-osuustilillä – joulukuu 2023

Ostetuimmat osakkeetMyydyimmät osakkeet
YhtiöNetto-ostoarvo (EUR)YhtiöNettomyyntiarvo (EUR)
Neste         3 382 382Nokia        -16 680 808
Kesko B         2 522 241Nordea          -5 293 020
Outokumpu         1 883 438UPM-Kymmene          -5 136 628
Mandatum         1 678 093Finnair          -3 308 424
Kempower         1 667 349Konecranes          -3 072 062
TietoEVRY            953 534Sampo          -2 903 310
Enento Group            952 064Telia          -2 219 263
Citycon            938 788Wärtsilä          -2 152 830
Elisa            894 947Kone          -2 035 168
Metso            659 615Revenio Group          -1 934 261

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto, mukaan lukien listautumisannit

Taulukko 2. Nordnet Suomen 10 ostetuinta ja myydyintä osaketta osakesäästötilillä – joulukuu 2023

Ostetuimmat osakkeetMyydyimmät osakkeet
YhtiöNetto-ostoarvo (EUR)YhtiöNettomyyntiarvo (EUR)
Mandatum         1 879 159Konecranes            -1 360 009
Kempower         1 515 058Nokia            -1 238 781
Neste         1 189 115Sampo            -1 108 187
Kesko B         1 136 528Harvia               -786 465
TietoEVRY         1 088 934Qt Group               -685 786
Fortum            616 320UPM-Kymmene               -632 195
Nordea            464 580SSAB B               -604 797
Metso            374 898Wärtsilä               -421 907
Citycon            373 310Huhtamäki               -415 372
Elisa            371 780Revenio Group               -392 435

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto, mukaan lukien listautumisannit

Fortumin tehostamisohjelman käynnistys

Marraskuussa 2023 Fortum ilmoitti merkittävästä tehostamisohjelmastaan, jonka tavoitteena on vahvistaa yhtiön kilpailukykyä ja parantaa kannattavuutta pitkällä aikavälillä. Tämä ohjelma koskettaa erityisesti Fortum Consumer Solutions -liiketoimintayksikköä ja IT-yksikköä, jossa on aloitettu muutosneuvottelut.

Muutosneuvottelujen laajuus

Neuvottelut koskevat noin 1 080 työntekijää eri maissa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolan IT-yksikössä. Alustavien arvioiden mukaan nämä neuvottelut voivat johtaa enintään 130 henkilön irtisanomiseen.

Uudelleenjärjestelyn tavoitteet

Fortumin tarkoituksena on sopeuttaa organisaationsa vastaamaan uutta liiketoimintarakennetta ja toimintamallia. Tämän uudelleenjärjestelyn myötä yhtiö pyrkii parantamaan kannattavuuttaan ja varmistamaan kilpailukykynsä tulevaisuudessa. Tämä on erityisen tärkeää energia-alalla, jossa markkinatilanne ja teknologinen kehitys ovat jatkuvassa muutoksessa.

Kustannussäästötavoitteet

Fortum on asettanut tavoitteekseen vähentää vuositason kiinteitä kustannuksia 100 miljoonalla eurolla vuoteen 2025 mennessä. Tämä tavoite vastaa noin 10 prosenttia konsernin vuoden 2022 kiinteistä kuluista. Tämä on merkittävä askel yhtiön taloudellisen tehokkuuden parantamiseksi.

Tehostamisohjelman vaikutukset

Tehostamisohjelman tarkoituksena on varmistaa, että yhtiön resurssit ja prioriteetit tukevat sen strategiaa. Tämän ohella etsitään keinoja parantaa vähemmän kannattavien liiketoimintojen tulosta. Henkilöstövähennykset ovat yksi osa tätä laajaa ohjelmaa.

Fortumin tehostamisohjelma heijastaa yhtiön pyrkimystä sopeutua muuttuvaan toimintaympäristöön ja parantaa sen pitkän aikavälin suorituskykyä. Vaikka henkilöstövähennykset ovat aina haasteellisia, ne ovat osa laajempaa strategiaa, jonka tavoitteena on varmistaa yhtiön kestävä menestys tulevaisuudessa. Fortumin päätös keskittyä kustannustehokkuuteen ja toiminnan optimointiin on merkittävä askel kohti vahvempaa ja kestävämpää tulevaisuutta energiamarkkinoilla.

Fortum

Fortumin energia rakentaa maailmaa, jossa ihmiset, yritykset ja luonto menestyvät yhdessä. Olemme yksi Euroopan puhtaimmista energiantuottajista ja toimintaamme ohjaavat kunnianhimoiset ympäristötavoitteet. Tuotamme ja toimitamme luotettavasti puhdasta energiaa ja autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään toimintansa hiilidioksidipäästöjä ja kasvamaan. Ydinliiketoimintamme Pohjoismaissa koostuu päästöttömästä ja tehokkaasta sähköntuotannosta sekä sähkön ja kaukolämmön myynnistä kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Yhtiömme 5 000 työntekijälle tarjoamme turvallisen ja inspiroivan työympäristön. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. fortum.fi


Yritysrahoituspalvelu

CapitalBox antaa pienyrityksille niiden käyttöpääomaa lisäävää tasaerälainaa. Lainan määrä on 2 000 – 250 000 euroa, ja sen takaisinmaksuaika on jopa 24 kuukautta.

Capitalbox on noussut merkittäväksi toimijaksi yritysrahoituksen alalla, tarjoten erilaisia yritysluottoja pienille ja keskisuurille yrityksille. Yritys on tunnettu joustavista rahoitusratkaisuistaan, jotka on suunniteltu vastaamaan erikokoisten yritysten tarpeisiin.

Capitalbox keskittyy erityisesti yritysluottoihin, jotka ovat olennaisia monille yrityksille niiden kasvun ja kehityksen tukemisessa. Tarjoamalla räätälöityjä luottoja, Capitalbox auttaa yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa, oli kyse sitten laajentumisesta, varaston täydentämisestä tai kassavirran hallinnasta.

Joustavuus ja asiakaslähtöisyys

Yksi Capitalboxin vahvuuksista on sen joustavuus ja asiakaslähtöinen lähestymistapa. He ymmärtävät, että jokainen yritys on ainutlaatuinen, ja tarjoavat siksi räätälöityjä luottoratkaisuja, jotka ottavat huomioon kunkin yrityksen erityistarpeet.

Hakuprosessin helppous

Capitalboxin yritysluottojen hakuprosessi on suunniteltu olemaan nopea ja vaivaton. Tämä tarkoittaa, että yritykset voivat saada tarvitsemansa rahoituksen ilman pitkiä odotusaikoja tai monimutkaisia hakuprosesseja, mikä on erityisen tärkeää nopeatempoisessa liiketoimintaympäristössä.

Kilpailukykyiset ehdot

Capitalbox tarjoaa kilpailukykyisiä ehtoja yritysluotoilleen, mukaan lukien kohtuulliset korot ja joustavat takaisinmaksuajat. Tämä tekee heidän palveluistaan houkuttelevan vaihtoehdon yrityksille, jotka etsivät kustannustehokkaita rahoitusratkaisuja.

Kotitalouksen lainat ja taloudenhallinta

Rahalaitos on kilpailuttanut jo satojen tuhansien suomalaisten lainat.

Kilpailuttamalla voit löytää sinulle sopivia lainavaihtoehtoja. Täytä yksi hakemus ja aloita lainavertailu. Rahalaitos vertailee useat eri pankit ja lainanantajat puolestasi ja sinä saat päättää, mikä mahdollisista tarjouksista on sinulle sopivin.

Rahalaitoksen kautta voit hakea lainaa 500 – 60 000 euron väliltä. Palvelun käyttäminen on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Kokeile lainavertailua tästä

Sijoittaminen ja säästäminen


Nordnet: Pohjoismaiden johtava nettipankki sijoittajille

Nordnetin palvelukonsepti

Nordnet on tunnettu Pohjoismaiden johtavana nettipankkina, joka keskittyy osakkeiden, rahastojen ja muiden pörssinoteerattujen arvopapereiden kaupankäyntiin. Palvelun tavoitteena on tehdä säästämisestä ja sijoittamisesta helppoa, fiksua ja kannattavaa. Nordnetin käyttäjäystävälliset työkalut ja modernit ratkaisut ovat suunniteltu aktiivisille säästäjille ja sijoittajille.

Toiminta-alue ja asiakaskunta

Nordnet toimii laajasti Pohjoismaissa, mukaan lukien Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Yritys työllistää noin 330 henkilöä ja palvelee lähes 380 000 asiakasta, mikä tekee siitä yhden alueen merkittävimmistä toimijoista rahoituspalvelualalla.

Edulliset palvelut ja suosio

Nordnet on tunnustettu erityisesti edullisena välittäjänä, ja se on saanut huomionosoituksia talousalan julkaisuilta, kuten Taloustaito-lehdeltä. Nordnetin suosio perustuu sen kilpailukykyiseen hintatasoon sekä helppokäyttöisyyteen.

Asiakkuuden edut

Nordnet tarjoaa asiakkailleen monia etuja, kuten maksuttoman asiakkuuden, joka on helppo avata verkkopankkitunnuksilla. Lisäksi Nordnet maksaa hyvän komission yhteistyökumppaneilleen, mikä on tehnyt siitä houkuttelevan vaihtoehdon niin asiakkaille kuin yhteistyökumppaneillekin.

Palvelut osakesäästäjille

Osakesäästäjille Nordnet on erinomainen vaihtoehto, sillä se on yksi Helsingin pörssin suurimmista välittäjistä. Tämä tarjoaa säästäjille pääsyn laajaan valikoimaan osakkeita ja muita arvopapereita.

Palvelut rahastosäästäjille

Rahastosäästäjille Nordnetin palvelu on erityisen houkutteleva, koska se ei tyrkytä omia rahastojaan, vaan tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa yli 30 eri rahastoyhtiön rahastoihin saman palvelun kautta. Tämä tarjoaa sijoittajille monipuolisia valinnanmahdollisuuksia ja joustavuutta rahastosijoittamisessa.

Yhteenveto

Nordnet on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden johtavana nettipankkina, joka palvelee laajasti erityyppisiä säästäjiä ja sijoittajia. Sen kilpailukykyiset hinnat, käyttäjäystävälliset työkalut ja laaja palveluvalikoima tekevät siitä erinomaisen valinnan niille, jotka etsivät luotettavaa ja monipuolista sijoituspalvelua.