Kryptomarkkinat

Kryptovaluutta on kryptografiaan perustuva digitaalinen virtuaalivaluutta. Kryptovaluuttoja on nykyisin yli 5000 kappaletta, ja uusia syntyy koko ajan. Kryptovaluutat ovat digitaalisia vaihtoehtoja ”tavalliselle” rahalle. Tunnetuin kryptovaluutta on bitcoin.a.

Blockchain (lohkoketju)

Lohkoketjuteknologian ymmärtäminen on avain kryptovaluuttojen ymmärtämiseen. Lohkoketjut ovat eräänlaisia hajautettuja tietokantoja, jotka jaetaan osallistujien kesken. Lohkoketjussa tehdyt transaktiot voidaan todentaa monista eri lähteistä, mikä takaa niiden luotettavuuden.

Kryptovaluutat toimivat lohkoketjujen avulla, mutta lisäksi niitä voidaan käyttää älykkäissä sopimuksissa, äänestysjärjestelmissä, mikromaksuissa sekä monissa muissa yhteyksissä.

eToro – kenties sinun oma markkinapaikkasi?

Mihin kryptovaluuttaa käytetään?

Kryptovaluutat ovat edullinen ja nopea maksutapa. Kun teet siirron vaikka toiselle puolelle maailmaa, rahasi voi saapua vastaanottajalle sekunneissa – murto-osalla kansainvälisten pankkisiirtojen kustannuksista.

Kryptovaluuttaa voi käyttää moniin tarkoituksiin, kuten siirtää ystäville osuutena ravintolaillasta, tehdä ostokset, varata lennot tai vaikka maksaa seuraavan ulkomaanmatkan. Koska kryptot ovat digitaalisia, niitä voi lähettää nopeasti ympäri maailmaa palveluntarjoajille, ystäville tai perheenjäsenille. Kryptovaluutta kiinnostaa myös sijoittajia uutena mielenkiintoisena teknologiana ja valuuttana.