Nordnet – monipuoliset Nordnet rahastot oman vaurauden kasvattamiseksi

säästä ja sijoita

Tämä artikkeli sisältää mainoslinkin Nordnetin palveluihin.

Nordnet Talletustilille maksetaan nyt talletuskorkoa

Talletuskorko talletussummalle:

0–10 000 EUR: 0,30 %
10 000,01–50 000 EUR: 1,50 %
50 000,01–250 000 EUR: 2,00 %
250 000,01 EUR tai enemmän: 2,75 %

Korkoportaan mukaista talletuskorkoa maksetaan vain kyseisen talletustilin korkoportaan ylittävälle summalle. Talletuskorko on 10 000 euroon asti 0,30 %. Sen ylittävältä osalta aina 50 000 euroon asti talletuskorko on 1,50 %, jne.

Huomioithan, että talletuskorko koskee vain talletustiliä, ei arvo-osuustiliä, osakesäästötiliä tai sijoitusvakuutusta.

Tili on Ruotsin talletustakuun piirissä (maks. 100 000 eur per henkilö ja laitos).

Nordnet rahastot

Nordnet tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman rahastoja, jotka kattavat erilaiset sijoitusstrategiat ja markkinasegmentit. Nordnetin rahastovalikoima sisältää sekä omia rahastoja että muiden rahoituslaitosten hallinnoimia rahastoja. Tämä monipuolinen valikoima tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden hajauttaa sijoituksiaan eri varaluokkiin ja maantieteellisille alueille.

Nordnetin rahastotarjontaan kuuluvat muun muassa aktiivisesti hallinnoitavat rahastot, indeksirahastot ja ETF:t (Exchange Traded Funds). Erityisesti Nordnetin indeksirahastot ovat suosittuja niiden edullisten kustannusten ja helpon saatavuuden vuoksi.

Sijoittajaa kehotetaan tutustumaan rahastoesitteeseen ja avaintietoasiakirjaan Nordnetin palvelussa ennen sijoituspäätösten tekemistä.

Indeksirahastot ja ETF:t

Nordnetin indeksirahastot ovat passiivisia rahastoja, jotka pyrkivät seuraamaan tietyn markkinaindeksin kehitystä. Nämä rahastot ovat suosittuja niiden matalien hallinnointikulujen ja markkinoiden keskimääräisen tuoton tarjoamisen vuoksi. Nordnet tarjoaa useita indeksirahastoja, jotka kattavat eri markkinoita ja toimialoja.

ETF:t ovat pörssissä kaupankäynnin kohteena olevia rahastoja, jotka tarjoavat helpon tavan sijoittaa eri markkinoihin ja varaluokkiin. Nordnetin kautta on mahdollista käydä kauppaa laajalla valikoimalla ETF:iä, jotka tarjoavat hajautuksen lisäksi likviditeetin etuja.

Aktiiviset rahastot

Vaikka Nordnet tunnetaan erityisesti passiivisista sijoitustuotteistaan, heidän tarjontansa sisältää myös aktiivisesti hallinnoituja rahastoja. Nämä rahastot pyrkivät ylittämään markkinoiden keskimääräisen tuoton aktiivisen osakevalinnan ja markkinoiden seurannan kautta. Aktiiviset rahastot sopivat sijoittajille, jotka etsivät ylituottoa ja ovat valmiita ottamaan suuremman riskin.

Valinnan tukeminen

Nordnetin verkkosivusto ja mobiilisovellus tarjoavat kattavat työkalut ja tiedot, jotka auttavat sijoittajia valitsemaan sopivat rahastot. Sijoittajat voivat hyödyntää reaaliaikaista markkinadataa, historiallista tuottotietoa ja rahastojen yksityiskohtaista informaatiota päätöksenteossaan.

Uutuus! Sijoita Ruotsin Small Cap -osakkeisiin indeksirahastolla

Suomen ensimmäinen indeksipohjainen pienyhtiörahasto Ruotsin markkinalle.

Nordnet Småbolag Sverige Index -rahaston avulla saat laajan hajautuksen ruotsalaisiin pienyhtiöihin, mikä madaltaa riskiä verrattuna vähemmän hajautettuihin pienyhtiörahastoihin. Vieläpä alhaisin kuluin. Suomen ensimmäinen indeksipohjainen pienyhtiörahasto Ruotsin markkinalle.

Juoksevat kulut 0,35 % + valuutanvaihtokulu (rahasto on kruunumääräinen)

Hajautus 80 ruotsalaiseen pienyhtiöön.

Suuri kasvupotentiaali, mutta toisaalta korkeampi riski.

Indeksirahasto

Indeksirahasto on sijoitusrahasto, joka pyrkii seuraamaan tietyn markkinaindeksin kehitystä. Tällaisen rahaston tavoitteena ei ole ylittää markkinaindeksiä, vaan toistaa sen tuotto mahdollisimman tarkasti. Indeksirahastot ovat suosittuja passiivisen sijoittamisen välineitä, sillä ne tarjoavat helpon ja edullisen tavan sijoittaa laajasti eri markkinoille.

Indeksirahastot ovat yleensä kustannustehokkaita, koska niiden hallinnointi ei vaadi aktiivista osakevalintaa tai markkinoiden seurantaa. Niiden hallinnointikulut ovat tyypillisesti huomattavasti matalammat kuin aktiivisesti hoidettujen rahastojen. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen.

Indeksirahaston toimintaperiaate

Indeksirahaston toiminta perustuu indeksin jäljittelemiseen. Rahasto ostaa osakkeita tai muita arvopapereita samassa suhteessa kuin ne ovat edustettuina kohdeindeksissä. Esimerkiksi, jos indeksi koostuu tietyistä osakkeista, indeksirahasto pyrkii omistamaan näitä osakkeita samassa suhteessa.

Tämä strategia mahdollistaa sijoittajille pääsyn laajaan osakevalikoimaan yhdellä transaktiolla, vähentäen näin kaupankäyntikuluja ja aikaa, jota kuluu yksittäisten osakkeiden valintaan. Lisäksi, koska indeksirahastot seuraavat markkinaindeksejä, ne tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden hyötyä koko markkinan noususta.

Indeksirahastojen edut ja haitat

Edut

 1. Kustannustehokkuus: Indeksirahastojen hallinnointikulut ovat yleensä matalat.
 2. Hajautus: Sijoittaja saa laajan hajautuksen eri osakkeisiin ja markkinoihin.
 3. Yksinkertaisuus: Indeksirahasto tarjoaa helpon tavan sijoittaa ilman monimutkaista osakevalintaa.
 4. Läpinäkyvyys: Sijoittajan on helppo ymmärtää, mihin rahasto sijoittaa.

Haitat

 1. Markkinariski: Indeksirahastot seuraavat markkinaa, joten niiden arvo laskee markkinoiden laskiessa.
 2. Ei ylituottoa: Indeksirahasto ei pyri ylittämään markkinaindeksiä, joten se ei tarjoa mahdollisuutta ylituottoon.
 3. Rajoitettu valikoima: Indeksirahasto sijoittaa vain indeksin osakkeisiin, joten sijoittaja ei voi hyödyntää muita mahdollisia sijoituskohteita.

Miten valita sopiva indeksirahasto

Valittaessa indeksirahastoa, on tärkeää huomioida useita tekijöitä:

 1. Indeksin laatu: Tutki, mitä indeksiä rahasto seuraa ja kuinka hyvin se edustaa haluamaasi markkinaa.
 2. Kulut: Vertaile rahastojen hallinnointikuluja ja muita maksuja.
 3. Sijoitushorisontti: Mieti, kuinka kauan aiot sijoittaa ja valitse rahasto, joka sopii sijoitushorisonttiisi.
 4. Rahaston koko: Suuremmat rahastot voivat olla vakaampia ja niillä voi olla pienemmät kaupankäyntikustannukset.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta

Mikä on Nordnet

Nordnet on rahoituspalveluyritys, joka on perustettu Ruotsissa. Se tarjoaa erilaisia sijoitus- ja pankkipalveluita yksityisasiakkaille Pohjoismaissa. Yhtiön toiminta keskittyy pääasiassa osake- ja rahastosijoittamiseen, ja se tarjoaa asiakkailleen alustan näiden sijoitustuotteiden kaupankäyntiin.

Nordnetin palvelut ovat saatavilla Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Yhtiö on tunnettu helppokäyttöisestä verkkopankistaan ja mobiilisovelluksestaan, jotka mahdollistavat sijoittajille reaaliaikaisen pääsyn markkinoille ja heidän sijoitustensa hallinnointiin.

Nordnetin historia

Nordnet perustettiin vuonna 1996, ja siitä on kasvanut yksi Pohjoismaiden johtavista verkkopankkipalveluista. Alusta asti yhtiön tavoitteena on ollut tarjota asiakkailleen helppokäyttöisiä ja kustannustehokkaita palveluita sijoittamisen alalla.

Yhtiön palveluvalikoima on vuosien varrella laajentunut, ja se on nykyään tunnettu paitsi osakekaupasta, myös laajasta rahasto- ja ETF-tarjonnastaan. Nordnet on myös aktiivisesti kehittänyt palveluitaan vastaamaan digitalisoituvan maailman vaatimuksia, mikä näkyy muun muassa sen mobiilisovelluksen suosiossa.

Palvelut

Nordnetin tarjoamat palvelut kattavat laajan kirjon sijoitusmahdollisuuksia. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen:

 1. Osakekaupan palvelut: Asiakkaat voivat käydä kauppaa osakkeilla useilla eri markkinoilla.
 2. Rahastot: Tarjolla on laaja valikoima rahastoja, mukaan lukien Nordnetin omia rahastoja.
 3. ETF:t (Exchange Traded Funds): Mahdollisuus sijoittaa pörssinoteerattuihin rahastoihin.
 4. Säästämisen ja sijoittamisen työkalut: Kuten salkunhallintatyökalut ja analyyttiset resurssit.

Näiden palveluiden kautta Nordnet pyrkii tukemaan sekä aloittelevia että kokeneita sijoittajia heidän sijoitusurallaan.

Digitaalinen innovaatio

Nordnet on tunnustettu innovatiivisuudestaan digitaalisissa palveluissa. Yhtiön verkkopankki ja mobiilisovellus ovat esimerkkejä siitä, miten finanssiteknologiaa voidaan hyödyntää sijoittamisessa. Näiden alustojen kautta käyttäjät voivat hallinnoida sijoituksiaan, seurata markkinoiden kehitystä ja saada tietoa sijoituspäätösten tueksi.

Teknologian hyödyntäminen on mahdollistanut Nordnetille paremman asiakaskokemuksen tarjoamisen sekä tehokkaamman ja nopeamman pääsyn eri markkinoille.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus

Vastuullisuus on yksi Nordnetin keskeisistä arvoista. Yhtiö on ottanut aktiivisesti kantaa kestävään kehitykseen ja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden sijoittaa vastuullisiin rahastoihin ja yhtiöihin. Tämän avulla sijoittajat voivat osallistua kestävän kehityksen tukemiseen taloudellisten tavoitteidensa ohella.

11 thoughts on “Nordnet – monipuoliset Nordnet rahastot oman vaurauden kasvattamiseksi

Vastaa