Pikasiirto kansainvälisesti edullisesti: Wise

wise rahansiirto

Kansainväliset rahansiirrot ovat nyt entistäkin nopeampia ja tehokkaampia Wise-palvelun avulla. Nykyään 61% siirroista on välittömiä, mikä on 1% enemmän kuin edellisellä neljänneksellä. Tämä tarkoittaa, että useammat siirrot suoritetaan alle 20 sekunnissa. Suomalainen voi avata oman tilinsä Wise-palveluun hetkessä.

Wise on nopeuttanut siirtojen tarkastusprosesseja ja parantanut viivästysilmoituksia, jotta ongelmat voidaan ratkaista nopeammin. Wise on myös lisännyt siirtonopeuksia Aasiassa.

Rahansiirtojen kulut

Rahansiirtojen kulut ovat olennainen tekijä kansainvälisissä maksuissa. Pankit veloittavat usein siirroista, mutta on olemassa edullisempia vaihtoehtoja. Wise tarjoaa läpinäkyviä ja matalia siirtokuluja. Asiakkaat näkevät tarkalleen, mitä he maksavat etukäteen, eikä piilokuluja ole. Lisäksi saat keskimarkkinakurssin mukaisen vaihtokurssin. Suomalaiset pankit voivat veloittaa pikasiirrosta jopa yli 30 euroa per siirto!

Mitä ovat rahansiirtojen kulut?

Kansainvälisten rahansiirtojen tarjoajat veloittavat yleensä etukäteen määritellyn maksun, joka voi olla kiinteä summa tai prosenttiosuus siirrettävästä määrästä. On tärkeää varoa palveluntarjoajia, jotka lupaavat ”nollasiirtokuluja”, sillä he saattavat lisätä piilokustannuksia muualle.

Esimerkiksi, palveluntarjoaja saattaa lisätä lisämaksun tai marginaalin keskimarkkinakurssiin. Tämä tarkoittaa, että vähemmän rahaa saapuu määränpäähänsä, mikä tekee siirrosta kalliimman kokonaisuudessaan.

Ulkomaille maksetaan kahdenlaisia maksuja: rajat ylittäviä SEPA-maksuja ja ulkomaanmaksuja. SEPA-maksu tarkoittaa euromääräistä maksua, joka maksetaan euromaksualueen sisällä toiseen maahan. Kaikki muut maksut ulkomaille ovat ulkomaanmaksuja. Ulkomaanmaksun hintaan vaikuttaa se, vastaako maksaja kaikista pankeille aiheutuneista kuluista. Jos maksat ulkomaanmaksun ETA-maahan, maksaja ja vastaanottaja vastaavat kumpikin oman pankkinsa kuluista eli kulut jaetaan (SHA). Tämä on suositeltavin tapa maksaa ulkomaanmaksu. Kun maksat muualle kuin ETA-maahan, voit myös valita, että maksat kaikki maksamisesta aiheutuvat kulut sekä maksajan että saajan osalta (OUR).

Wise: edulliset globaalit siirrot

Jos etsit vaihtoehtoa pankeille kansainvälisissä rahansiirroissa, Wise tarjoaa edullisia ja läpinäkyviä siirtoja yli 40 eri valuutassa. Wise ei ole pankkitili, vaan monivaluuttainen tili, joka mahdollistaa rahan pitämisen, lähettämisen ja muuntamisen yli 40 valuutan välillä. Lisäksi Wise tarjoaa mahdollisuuden vastaanottaa rahaa ilmaiseksi yhdeksässä suuressa valuutassa ja käyttää Wise-debitkorttia yli 150 maassa.

Piilotetut kulut

Muista aina tarkistaa piilotetut kulut, kuten vaihtokurssin marginaalit tai vastaanottavan pankin veloittamat maksut. Wise tarjoaa läpinäkyvät ja selkeät kulurakenteet, auttaen välttämään näitä yllätyksiä. Wise on luotettava ja turvallinen tapa lähettää rahaa kansainvälisesti, ja se voi säästää sinulle rahaa. Tutustu alueesi käyttöehtoihin tai Wise:n hinnastoon saadaksesi ajankohtaisimmat tiedot hinnoittelusta ja kuluista.

Muista aina tarkkailla piilokuluja, olipa kyseessä sitten vaihtokurssin marginaali tai toisessa maassa sijaitsevan pankin perimä maksu. Ja tietysti, tutustu Wiseen kätevänä, turvallisena ja edullisena tapana lähettää rahaa maailmanlaajuisesti.