MB Rahastot myy Pinjan Norvestorille

Ohjelmistoyhtiö Pinja on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia teollisuuden ja palvelualojen digitalisaatioratkaisujen kysynnän kasvun myötä. Pinjan kehittymistä tukenut MB Rahastot luopuu nyt omistuksestaan ja yhtiö jatkaa kasvuaan pääomasijoittaja Norvestorin omistuksessa.

Pinja myy kehittämiään ohjelmistoratkaisuja ja ohjelmistokehityspalvelujaan valmistavalle teollisuudelle, metsäteollisuudelle, bioenergian ja kiertotalouden yhtiöille sekä kaupan, palvelualojen ja julkisen sektorin toimijoille. Yhtiö on kasvanut viime vuodet kovaa vauhtia asiakkaiden digitalisaatiotarpeiden kehittymisen myötä, ja on tänä päivänä arvostettu, osaava ja luotettava kumppani avainasiakkailleen useilla sektoreilla. Pinja työllistää noin 450 ohjelmistoalan ammattilaista viidellä paikkakunnalla Suomessa ja yhtiön liikevaihto on tänä vuonna yli 40 miljoonaa euroa.

Pinja myi aikaisemmin tänä vuonna suunnittelu- ja automaatioliiketoimintansa Afrylle ja sen jälkeen Pinja on keskittynyt teollisuuden ohjelmistoratkaisuihin, asiakaskohtaiseen ohjelmistokehitykseen, tiedolla johtamisen ratkaisuihin sekä näihin liittyviin konsultointipalveluihin. MB Rahastojen omistusaikana Pinja teki useita yritysostoja ja kasvatti merkittävästi ohjelmistoliiketoimintaansa. Ohjelmistoliiketoiminnan henkilöstömäärä ja liikevaihto nelinkertaistuivat ja yhtiö muutti ohjelmistonsa SaaS-malliin kasvattaen voimakkaasti jatkuvalaskutteisten palvelujensa osuutta.

”Yhteistyö MB Rahastojen kanssa on tukenut vahvasti Pinjan liiketoiminnan muutosta ja kasvua. Kun palveluvalikoimamme on nyt saatu uudistettua ja Pinjasta muokattua ensiluokkainen ohjelmistoyhtiö, olemme erittäin tyytyväisiä Pinjan saadessa kansainvälisen kasvunsa tueksi kokeneen kansainvälisen pääomasijoittajan Norvestorin”, kertoo Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen.

”Pinja on tehnyt neljässä vuodessa huikean matkan teollisuuden suunnittelu- ja palvelupainotteisesta yhtiöstä täysiveriseksi ohjelmistoyhtiöksi. Kiitos tästä kuuluu erityisesti Pinjan toimitusjohtaja Veli-Matti Nurmiselle ja hänen tiimilleen sekä koko Pinjan henkilökunnalle. On ollut hienoa olla mukana tässä menestystarinassa ja olemme tyytyväisiä yhtiön saadessa uuden hyvän omistajan seuraavaa kasvuvaihettaan tukemaan”, toteaa Juha Tukiainen MB Rahastoista.

Kaupan voimaantulo edellyttää tavanomaisten voimaantuloehtojen täyttymistä ja viranomaislupia, ja tavoitteena on toteuttaa kauppa mahdollisimman pian.

Lähde: STT Info

Katso myös:
Mehiläinen on kaksinkertaistanut toimintansa Tampereella yksityisten terveyspalveluiden puolella viime vuosien aikana. Työvoimavaltaisella alalla laajentumista on seurannut runsas rekrytointi ja siitä johtuva tilatarve. Syksyllä 2022 avattava yksikkö tuo palvelut lähemmäksi alueen asukkaita ja pystyy näin palvelemaan heitä entistä kattavammin.

Tsekkaa myös uutisia kryptovaluutoista kryptoraha.info verkkosivustolta.


Muuta luettavaa muualta

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Koe kesällä Helsingin nähtävyydet ja tekemiset

Helsingin nähtävyydet ovat kuuluisia ympäri maailmaa ja niiden joukossa on monia upeita kohteita. Tässä esittelemme muutamia kiinnostavia nähtävyyksiä Helsingissä, joita kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Helsingin suosittuja paikkoja ovat mm. Suomenlinna, Tuomiokirkko, Kauppatori ja Linnanmäki.

Vastaa