Rahat realiajassa tilille – nopea ja helppo tapa maksaa

rahat realiajassa tilille

Rahansiirrot ovat perinteisesti kestäneet useita päiviä, mutta nykyään rahat realiajassa tilille pankkitililtä toiselle. Tämä tarkoittaa, että rahat näkyvät vastaanottajan tilillä välittömästi, eikä siirrolle ole enää erillistä käsittelyaikaa.

Mitä on reaaliaikainen rahansiirto?

Reaaliaikainen rahansiirto eli pikasiirto on pankkien välinen palvelu, jonka avulla rahat siirretään pankkitililtä toiselle muutamassa sekunnissa. Reaaliaikaiset rahansiirrot ovat osa pankkien yhteistä euroalueen järjestelmää, jota kutsutaan SEPA-pikasiirtoiksi.

Miten reaaliaikainen rahansiirto toimii?

Reaaliaikaisessa rahansiirrossa pankit käyttävät maksujen välitykseen pankkien välistä tietoliikenneverkosta, joka on suunniteltu nopeaa tiedonsiirtoa varten. Maksu välitetään saajan pankille välittömästi, kun lähettäjä vahvistaa maksun.

Mitä hyötyjä reaaliaikainen rahansiirto tarjoaa?

Reaaliaikaisilla rahansiirroilla on useita hyötyjä sekä lähettäjälle että vastaanottajalle:

  • Lähettäjälle reaaliaikainen rahansiirto on nopea ja helppo tapa maksaa.
  • Vastaanottajalle reaaliaikainen rahansiirto tarkoittaa, että rahat ovat käytettävissä välittömästi. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun rahaa tarvitaan esimerkiksi äkillisessä tilanteessa.

Mitä reaaliaikainen rahansiirto maksaa?

Reaaliaikaisten rahansiirtojen hinnat vaihtelevat pankkien välillä. Yleisesti ottaen reaaliaikainen rahansiirto on hieman kalliimpi kuin perinteinen tilisiirto.

Kuinka tehdä reaaliaikainen rahansiirto?

Reaaliaikaisen rahansiirron voi tehdä useimmissa pankkien verkko- ja mobiilipankkisovelluksissa. Maksajan tulee syöttää saajan pankkitilinumero, summa ja maksun syy. Maksun vahvistamisen jälkeen rahat siirtyvät saajan tilille välittömästi.

Muita tapoja maksaa reaaliajassa

Reaaliaikaisen rahansiirron lisäksi on olemassa myös muita tapoja maksaa reaaliajassa. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on Uusi MobilePay, joka on mobiilimaksusovellus, jonka avulla voi maksaa esimerkiksi verkossa, kaupoissa ja ravintoloissa. MobilePay -maksut näkyvät vastaanottajan tilillä välittömästi.

Toinen vaihtoehto on maksaa reaaliajassa kortilla. Monet kortit, kuten Visa ja Mastercard, tarjoavat mahdollisuuden tehdä reaaliaikainen maksut verkossa. Reaaliaikainen maksu verkossa tapahtuu yleensä niin, että kortin haltija tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla.

Reaaliaikaiset rahansiirrot ovat yhä yleisempi tapa maksaa. Ne ovat nopeita ja helppokäyttöisiä, ja niillä on useita hyötyjä sekä lähettäjälle että vastaanottajalle.

Onko yrityksesi markkinointi kunnossa? Tutustu ertuen markkinointipalveluihin osoitteessa: ertuki.fi

Vastaa