Lainavertailu – Näin löydät edullisen lainan

Lainavertailu

Lainavertailu on tärkeä toimenpide, kun harkitset lainan ottamista. Lainavertailun avulla voit löytää markkinoiden edullisimman lainan, säästää rahaa ja välttää turhia lainakulut.

Mikä on lainavertailu?

Lainavertailu on tapa hakea lainaa ja vertailla eri lainatarjouksia netissä. Lainavertailun avulla voit vertailla lainojen korkoja, kuluja, takaisinmaksuaikaa ja muita tärkeitä ominaisuuksia.

Lainavertailu on helppo ja nopea tapa löytää edullinen laina. Lainavertailupalvelun avulla voit täyttää yhden hakemuksen, jonka jälkeen palvelu lähettää hakemuksesi useille eri lainantarjoajille. Lainantarjoajat arvioivat hakemuksesi ja lähettävät sinulle lainatarjoukset. Voit sitten vertailla eri lainatarjouksia ja valita sinulle sopivimman.

Miksi lainavertailu kannattaa?

Lainavertailu kannattaa, koska se säästää sinulle rahaa. Lainojen koroissa ja kuluissa voi olla suuria eroja, ja lainavertailun avulla voit löytää lainan, joka on sinulle edullisin.

Lainavertailu säästää myös aikaasi. Ilman lainavertailua sinun pitäisi itse hakea lainatarjoukset eri lainantarjoajilta. Tämä voi viedä paljon aikaa ja vaivaa.

Miten lainavertailu toimii?

Lainavertailupalvelun käyttäminen on helppoa. Seuraa vain näitä ohjeita:

 1. Valitse lainavertailupalvelu, joka vertailee riittävän laajasti eri lainantarjoajia.
 2. Täytä lainavertailupalvelun hakemus. Hakemukseen kysytään yleensä tietoja sinusta, kuten tulosi, menot ja luottotietojasi.
 3. Lainavertailupalvelu lähettää hakemuksesi useille eri lainantarjoajille.
 4. Lainantarjoajat arvioivat hakemuksesi ja lähettävät sinulle lainatarjoukset.
 5. Vertaa eri lainatarjouksia ja valitse sinulle sopivin.

Mitkä tekijät vaikuttavat lainan hintaan?

Lainan hintaan vaikuttavat seuraavat tekijät:

 • Lainan määrä
 • Lainan korko
 • Lainan avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu
 • Muut kulut

Miten valitsen parhaan lainan?

Lainan valinnassa kannattaa huomioida seuraavat tekijät:

 • Lainan korko
 • Lainan avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu
 • Muut kulut
 • Lainan takaisinmaksuaika
 • Lainan joustavuus

Lainan korko

Lainan korko on tärkein tekijä lainan hinnan määrittämisessä. Korkea korko nostaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi.

Lainan avausmaksu

Lainan avausmaksu on kertaluontoinen maksu, joka maksetaan lainan myöntämisen yhteydessä. Avausmaksu voi olla jopa useita satoja euroja.

Tilinhoitomaksu

Tilinhoitomaksu on kuukausittainen maksu, joka veloitetaan lainanhoitoon liittyvistä kuluista. Tilinhoitomaksu voi olla jopa useita kymmeniä euroja vuodessa.

Muut kulut

Lainan muihin kuluihin voivat kuulua esimerkiksi maksut lainojen lyhennyksen viivästymisestä tai maksuhäiriömerkinnän poistamisesta.

Lainan takaisinmaksuaika

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kuukausittaiseen lyhennykseen. Lyhyempi takaisinmaksuaika voi alentaa lainan kuukausittaista lyhennystä, mutta se myös kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

Lainan joustavuus

Lainan joustavuus tarkoittaa sitä, miten helposti voit muuttaa lainan takaisinmaksusuunnitelmaa. Esimerkiksi jotkut lainat mahdollistavat lainan takaisinmaksun lyhentämisen nopeammin, jos sinulla on siihen mahdollisuus.

Lainojen vertailupalvelut

Netissä on tarjolla useita lainojen vertailupalveluita. Vertailupalvelut vertailevat eri lainantarjoajien lainatarjouksia ja auttavat sinua valitsemaan sopivan lainan. Hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen, voit saada lainaa heti tilille, mutta tämä riippuu ihan lainan myöntäjästä.

Vastaa